Enllaços d'interès

Enllaços d'interès

 • Bloc Aprenentatge Servei [Bloc Aprenentatge Servei]

  GREM i Centre Promotor d'APS

  En aquest espai de comunicació parlarem d'Aprenentatge Servei (ApS) i d'Educació en Valors. Voldríem que servís per compartir idees i contribuir a implantar l'aprenentatge servei en el sistema educatiu formal i no formal i per encaixar-lo en una proposta d'educació en valors i per a la ciutadania plural, democràtica i respectuosa amb el bé comú.

 • Servei Comunitari [www.xtec.cat/web/comunitat/serveicomunitari]

  Departament d'Ensenyament. Generalitat de Catalunya

  L' impuls del servei comunitari per a l'alumnat de secundària obligatòria és una acció que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

 • APS red espanyola

  Red Española Aprendizaje-Servicio [www.aprendizajeservicio.net]

  La Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei neix amb la voluntat de col·laboració entre institucions educatives, organitzacions d'acció social i professionals que en diferents àmbits i comunitats autònomes impulsen aquesta metodologia educativa.

 • El corralet d'infantil [Bloc El corralet d'infantil]

  CEIP Germans Ochando

  Bloc on dues mestres d'infantil del CEIP Germans Ochando d'Almassora, ens expliquen les experiències d'aprenentatge servei que fan a l'escola amb els seus nens i nenes.

 • Projectes Multidisciplinars i d'aprenentatge servei [Bloc de projectes multidisciplinars i d'APS]

  Col·legi Mare de Déu de la Salut

  Bloc que recull els diferents projectes i experiències multidisciplinars i d'aprenentatge servei treballats al Col·legi Mare de Déu de la Salut des de 2008 fins a l'actualitat a les etapes d'educació infantil i educació primària.També articles,vídeos, ... que serveixen com a base teòrica dels diferents projectes.

 • APS Cantabria [www.apscantabria.org]

  Cantabria

  Us presentem la nova web d'aprenentatge servei a Cantabria on trobareu recursos i enllaços de projecte que s'estan desenvolupant en aquesta comunitat autònoma.

 • logo APS mataro

  Projectes d'Aprenentatge Servei a Mataró [Bloc APS Mataró]

  Mataró

  L'Institut Municipal d'Educació de Mataró porta treballant des del curs 2006-07 per potenciar una proposta pedagògica basada en la posada en marxa de projectes d'Aprenentatge Servei als centres educatius de la ciutat.

 • Escoles Compromeses amb el Món [www.escolescompromeses.org]

  Xarxa Educativa Especialitzada en Solidaritat i Cooperació

  Escoles Compromeses amb el Món és un espai de reflexió, formació, aprenentatge i construcció conjunta del coneixement en xarxa, on compartir bones pràctiques a partir de la pròpia experiència. Pretenem crear pons de comunicació entre els diferents agents que treballem l'educació en la ciutadania global, com ara, centres d'educació formal, centres d'educació no formal, ONG, ajuntaments, AMPAS, entitats, xarxes solidàries...

 • logo tomillo

  Fundación Tomillo [www.tomillo.es]

  Madrid

  Des de 2006 Fundación Tomillo desenvolupa el programa d'aprenentatge servei (APS), una línia socioeducativa transversal de l'àrea de Desenvolupament Comunitari. Una de les activitats solidàries dels participants és impartir cursos de noves tecnologies per a persones grans, desocupats o immigrants.

 • logo fundacio ser gi

  Fundació Ser Gi [www.fundaciosergi.org]

  Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social

  La Fundació SER.GI és una entitat privada, sense ànim de lucre, amb voluntat de servei públic en el terreny de la pedagogia social. L'objectiu fonamental és la promoció d'una millor qualitat de vida en els grups o minories amb dificultat en el seu desenvolupament personal, familiar o social, prioritzant els àmbits de la sensibilització de l'opinió pública, el recolzament d'iniciatives d'investigació i recerca docent, la formació i reciclatge dels professionals, la creació de centres i associacions estimulant la col·laboració amb les ja existents.

 • Bloc de la Roser Batlle [http://roserbatlle.wordpress.com]

  Roser Batlle

  La Roser Batlle, membre del Centre Promotor d'Aprenentatge Servei, ha constuït un bloc on ens explica les diferents activitats i publicacions que té respecte l'APS, l'educació en valors, l'educació en el lleure i el compromís cívic.

 • Un joc perillós [www.unjocperillos.org]

  Mans Unides

  "Un joc perillós" és una eina d'educació per al desenvolupament dirigida a alumnes de segon cicle d'ESO i Batxillerat. Mitjançant aquest joc on-line, els joves i les joves poden aprendre el que està passant al món d'una forma lúdica i divertida.

 • zerbikas

  ZERBIKAS [www.zerbikas.es]

  Centro Promotor del Aprendizaje y Servicio Solidario a Euskadi

  Zerbikas és el 'Centro Promotor del Aprendizaje y Servicio Solidario' a Euskadi. És un espai generador d'iniciatives, un lloc de confluència d'accions encaminades a facilitar i reforçar projectes de AySS (Aprenentatge i Servei Solidari). És una entitat amb voluntat de servei públic, independent de l'Administració, que associa el AySS amb la innovació i la qualitat educativa.

 • Logo CLAYSS

  CLAYSS [www.clayss.org.ar]

  Centro Latinoamericano de Aprendizaje y Servicio Solidario

  Entitat que té per objectius la promoció de la metodologia de l'aprenenetatge servei a Amèrica Llatina, oferir formació a directius, docents i líders comunitaris, i contribuir al desenvolupament de projectes d'aprenentatge servei.

 • Logo Megov

  Programa Nacional Educación Solidaria [www.me.gov.ar/edusol/]

  Ministerio de Educación. Argentina

  Web del Programa Nacional Educación Solidaria, pensat per a docents, directius i líders d'ONGs que es preguntin què pot fer l'escola per la comunitat i la comunitat per l'escola. Inclou informació, materials i experiències d'APS.

 • Logo SES

  Fundación SES [www.fundses.org.ar]

  Sustentabilidad. Educación. Solidaridad.

  Entitat argentina que treballa per la inclusió educativa, social, política i econòmica dels adolescents i joves amb menys oportunitats.

 • Logo PEC

  Projecte Educatiu de Ciutat de Barcelona [www.bcn.cat/educacio/pec]

  Ajuntament de Barcelona

  El Projecte educatiu de ciutat de Barcelona (PEC B) és un instrument de governança educativa, que es basa en la participació ciutadana, la planificació estratègica i la corresponsabilitat social en l'educació formal, no formal i informal.

 • Logo Projecte Xarxa

  Projecte Xarxa [www.proxarxa.net]

  Fundació Martí l'Humà de la Garriga

  Projecte pilot de formació continuada, innovació didàctica i recerca educativa on s'interrelacionen les possibilitats creatives i comunicatives de les TIC amb una intencionalitat educativa vinculada al desenvolupament de capacitats prosocials bàsiques.

 • Logo Senderi

  Senderi [www.senderi.org]

  Educació en valors

  Butlletí virtual impulsat per diferents institucions compromeses amb l'educació en valors que té la voluntat de constituir un espai d'intercanvi i de reflexió conjunta, de difusió d'experiències de treball i de recursos al voltant de l'educació.

 • Logo NYLC

  NYLC [www.nylc.org]

  National Youth Leadership Council

  Fons americà per al desenvolupament de programes d'aprenentatge servei. Des de fa més de 15 anys organitza The National Service-Learning Conference on es reuneixen educadors, joves i representants de la comunitat d'arreu del país.

 • United way [www.ottawaunitedway.org]

  Greater Ottawa country United Way

  Aquest és un espai web on es fan propostes per millorar la qualitat de vida per a tots els residents del Comtat d'Ottawa mitjançant la identificació dels reptes més urgents de la comunitat, el poder d'enfocament col·lectiu i els recursos per satisfer aquestes necessitats.

 • Service-learning University of Central Florida [www.coop.ucf.edu]

  University of Central Florida

  L'Oficina d'Aprenentatge Experiencial dóna suport a la qualitat de l'experiència i del desenvolupament en els cusros d'aprenentatge entre el professorat, i ajuda als ocupadors per satisfer les seves necessitats de desenvolupament en el treball laboral.

 • Logo UC

  Service-Learning Research and Development Center [gse.berkeley.edu/research/slc/index.html]

  UC Berkeley

  Centre de recerca i desenvolupament dels projectes d'aprenentatge servei dirigit per Andrew Furco. Una de les seves principals línies de recerca és l'anàlisi d'indicadors d'impacte dels projectes d'aprenentatge servei en la qualitat educativa. Actualment, és un projecte tancat.