Agenda i actualitat

Activitats realitzades

 • 4a Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'Aprenentatge Servei [+]

  La Fontana. Espai Jove

  El Centre Promotor d'Aprenentatge Servei convoca, des de la seva creació i de forma biennal, un espai de trobada, reflexió i diàleg entre persones que, bé com a professionals o com a voluntàries, estan interessades i treballen en projectes d'aprenentatge servei. Com en edicions anteriors, amb aquesta quarta Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'APS pretenem augmentar el bagatge experiencial, relacional i de coneixements dels participants. Es presentaran experiències educatives d'aprenentatge servei reeixides; es farà un anàlisi i debat sobre els processos d'implementació i desenvolupament d'aquestes experiències; es reflexionarà sobre aspectes del nostre context actual que incideixen i condicionen l'encaix educatiu i social. També volem facilitar l'intercanvi fluïd entre persones i institucions que se senten identificades amb aquesta manera de pensar i enfocar l'educació, per avançar en una certa idea de Xarxa APS Són doncs, objectius concrets de la Jornada d'Intercanvi d'Experiències:

  - Promoure la reflexió i el debat entre els centres educatius i entitats que apliquen aquesta metodologia de treball educatiu.

  - Donar a conèixer bones pràctiques que s'estan desenvolupant.

  - Aportar elements de reflexió teòrica i metodològica per millorar la implementació de l'aprenentatge servei en el nostre context educatiu i comunitari.

  - Generar relacions i col·laboracions entre persones i institucions que creuen en l'aprenentatge servei com una forma concreta i eficient de treball per la participació democràtica i l'educació en valors.

 • Premis Jaume Ciurana [+]

  Us informem que el termini de presentació de candidatures per optar a la XXII edició dels Premis Jaume Ciurana finalitza el 31 de gener de 2008. Poden optar als premis Jaume Ciurana 2007 els grups, pertanyents o no a entitats de qualsevol mena, formats com a mínim per sis joves de més de dotze anys que hagin realitzat alguna acció cívica meritòria, de forma voluntària i gratuïta, en algun indret del Països Catalans durant el transcurs de l'any 2007 en una de les dues modalitats següents: a) En favor de les persones. b) En la millora de l'entorn natural. Es concediran tres premis per a cada modalitat d'un valor de 2.000, 1.300 i 700 euros amb el compromís de destinar-los a l'adquisició d'equipament, material, utillatge, o per subvencionar un viatge, una estada en un alberg, etc. a escollir pel grup guanyador. El lliurament solemne de guardons tindrà lloc en l'acte de concessió dels Premis de Civisme que convoca la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, el dia 22 d'abril de 2008. Els premis Jaume Ciurana és una iniciativa de La Secretaria d'Acció Ciutadana conjuntament amb la Fundació Josep Sans.

 • Estratègies per a l'èxit dels projectes d'APS [+]

  L'Entresòl de La Pedrera

  La conferència serà a càrrec de Cathryn Berger Kaye de Los Ángeles (US), reconeguda Consultora a nivell Internacional del Service-Learning. També és autora de "The complete guide of Service-Learning" publicat per Free Spirit Publishing al 2004, un dels llibres més venuts sobre aquesta temàtica a Estats Units.

 • V Jornades d'Educació en Valors [+]

  Facultat d'Educació de la Universitat de Vic

  Enguany es celebren les V Jornades d'Educació en Valors sota el títol "Construint la ciutadania des de l'educació". Aquest vol ser un espai per debatre sobre la relació entre educació i ciutadania, compartir experiències i bones pràctiques d'educació en valors i potenciar el treball en xarxa entre tots els agents educatius d'una ciutat o territori. Tal i com podeu veure en el programa una de les taules presentarà diverses experiències d'aprenentatge servei.

 • Convocatòria d'ajuts per a la realització de projectes d'aprenentatge servei [+]

  Barcelona

  La convocatòria té com a finalitat promoure i consolidar experiències d'aprenentatge servei. És a dir, projectes que combinen processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en els quals els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. Aquí mateix podeu descarregar-vos les bases de la convocatòria i el full de sol·licitud. Podeu fer-nos-el arribar via correu electrònic, personalment o per correu postal.

  Descarrega Tríptic ajuts

  Descarrega Full de sol·licitud

 • 1es Jornades dret al Dret [+]

  Facultat de Dret, Aula Magna

  El projecte de dret al Dret celebra les seves 1es Jornades amb el títol "L'accès als drets de ciutadania: el paper de les organitzacions socials". Les jornade tenen reconeixement d'un crèdit de lliure elecció per els estudiants dels ensenyaments de la Facultat de Dret. Aquí mateix podeu descarregar-vos el programa.

 • Educació i ciutadania. Les oportunitats de l'aprenentatge servei [+]

  Entresol de la Pedrera

  El Centre Promotor d'Aprenentatge Servei i la Fundació Viure i Conviure us conviden al diàleg sobre educació i ciutadania i aprenentatge servei a càrrec de Joan Badia, Director General d'Innovació Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i Pedro Uruñuela, Subdirector General de l'Alta Inspecció del Ministeri d'Educació i Ciència, que conduirà Ricard Aymerich, President de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

 • Aprendre i participar en la comunitat: introducció a l'aprenentatge servei [+]

  Campus Mundet, aula a determinar

  Aquest curs pretén fer una aproximació conceptual a les activitats d'aprenentatge servei, conèixer i analitzar experiències i adquirir recursos per organitzar i desenvolupar aquestes activitats. El curs està destinat a professorat d'educació infantil, primària, secundària, formació d'adults i professionals relacionats amb activitats d'educació no formal.

 • Premis Joves. Molt a dir. Programa de l'Obra Social de "la Caixa" [+]

  Aquest programa vol difondre iniciatives de compromís social dutes a terme per grups d'adolescents i joves d'arreu del territori espanyol i donar-los suport. L'Obra Social "la Caixa" vol potenciar i reconèixer el paper actiu dels joves a la societat, i promoure els valors ètics i de convivència (responsabilitat, esforç, compromís, civisme ...). Entre d'altres, es valoraran positivament les iniciatives d'aprenentatge servei, en les quals els joves combinen el servei a la comunitat amb l'adquisició d'aprenentatges concrets, més enllà de l'experiència

 • Premi NAFENT, al millor projecte d'intervenció per a la convivència en l'entorn social dels joves [+]

  La convocatòria s'adreça als centres de secundària postobligatòria, tan de Batxillerat com de Cicles Formatius o de Cursos de Garantia Social. Existeixen dues convocatòries diferentes, una per centres de Barcelona ciutat i l'altra per centres de la resta de Catalunya. El premi NAFENT neix de la necessitat d'implicar els joves estudiants en el desenvolupament del seu propi projecte d'intervenció pel foment de la convivència social. En aquest sentit, alguns dels projectes a presentar podrien ser projectes d'aprenentatge servei. El premi pretén fomentar el treball participatiu i la convivència entre els diferents col·lectius relacionats amb l'escola.

 • 1es Jornades d'Intercanvi d'Experiències d'Aprenentatge Servei [+]

  A concretar

  El Centre Promotor d'APS està organitzant les 1es Jornades d'Intercanvi d'Experiències d'aprenentatge servei. S'espera que aquest sigui un punt de trobada per compartir els projectes d'APS que s'estan duent a terme en diferents centres i entitats. També un espai per continuar aprofudint en els aspectes fonamentals d'aquesta proposta educativa

 • Ajuts per a projectes d'Innovació. Educació per a la Ciutadania [+]

  Dintre del programa d'Educació per a la Ciutadania, es convoca un concurs públic d'ajudes per a la promoció de projectes d'aprenentatge servei. També hi poden participar els centres educatius que estan treballant o volen treballar temes relacionats amb: els valors democràtics o la recuperació de la memòria amb fonts orals; la participació dels nens i nenes, els i les joves a l'aula a través del diàleg, el debat, etc.; el desenvolupament, la pau i la solidaritat; i el foment de la consciència europea

 • La pràctica solidària com a pedagogia de la ciutadania activa [+]

  Auditori del FAD, Fundació Arts Decoratives

  A càrrec de Maria Nieves Tapia, dintre del marc de Debats d'Educació

 • Aprendizaje y servicio solidario: principios básicos para su integración en la educación formal y no formal [+]

  Sala de Graus de la Facultat de Formació de Professorat

  A càrrec de Maria Nieves Tapia

 • Aprenentatge servei: una experiència prosocial per a la formació integral dels nois i noies [+]

  Sala d'Actes de l'Edifici del Rellotge de la Diputació de Barcelona

  A càrrec de Robert Roche Olivar