Què és l'APS?

És el mateix treball voluntari i APS?

En el treball voluntari la finalitat és el servei a la comunitat. En els projectes d'APS, hi ha dues finalitats que es persegueixen al mateix temps: el servei a la comunitat i l'aprenentatge que aquest servei proporciona a tots els seus participants.Un exemple... La campanya de recollida de joguines:


Durant molts anys, per Nadal s'organitzava a l'escola, amb les classes de 5è i 6è, una campanya de recollida de joguines en bon estat per a nens i nenes sense recursos econòmics. La campanya i les seves activitats de recollida, classificació i arranjament es feia en bona part fora de l'horari lectiu, havia esdevingut una tradició de l'escola en què també col·laboraven les famílies i tenia molt d'èxit, però les mestres tenien la sensació que no s'aprofitava a fons.
Per això, fa dos anys van decidir donar-li una mica més de volada, vinculant-hi continguts curriculars que es treballaven a l'aula durant la campanya: temes socials com les causes de la pobresa; temes de matemàtiques, com el càlcul del cost de les joguines i la despesa familiar al Nadal; temes de llengua, com el llenguatge publicitari; temes d'expressió plàstica, com el disseny dels cartells, tríptics i etiquetatge.
D'aquesta manera, van continuar fent un servei a la comunitat, però, a més a més, el van enriquir i qualificar amb uns aprenentatges, els quals prenien molt més significat lligats a la campanya.Per saber-ne més...